Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ?!


Αυστηρή προειδοποίηση: Το ακόλουθο ποστ είναι γυναικολογικής φύσεως, ως εκ τούτου οι αρσενικοί αναγνώστες προειδοποιούνται για να μην προβούν σε περαιτέρω ανάγνωση της συγκεκριμένης ανάρτησης. Αντίθετα, καλούνται είτε να περιδιαβούν σε οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση, είτε να αλλάξουν blog. Σας ευχαριστούμε!

Πήγα χτες στο NHS στο Gower street να πάρω κάτι αναλύσεις που έκανα εδώ και 1000 καιρό. Και τι αναλύσεις?! Εγώ το καημένο κλείνω ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις (κούνια που με εκούναγε ή αιώρα πάνω σε μια φοινιτζιά σε ένα τροπικό ερημονήσι), πάω στην ώρα μου, μένω μόνη με την νοσοκόμα, κλείνει τις κουρτίνες, αρχίζω να ξετυλίγω το μανίκι και ακούω κάτι: 'Strip down to your knickers'. 'Excuse me?' πάω να ψελλίσω και πριν προλάβω να αρθρώσω οτιδήποτε, βλέπω να κρατά ένα πράμα και αμέσως καταλαβαίνω.... Γυναικολογική εξέταση! Είχε να πεθάνω. Ήταν η πιο shocking εμπειρία της ζωής μου που μακάρι να μη ξαναβιώσω ποτέ!!!

Anw. πάω να πάρω τις αναλύσεις και μου λέει η κοπέλα στην υποδοχή ότι έπρεπε να κλείσω ραντεβού για να συζητήσω με τη γιατρό μου. 'Πάει, σκέφτομαι. Δε θα προλάβω καν να τελειώσω το μάστερ, ούτε να ξαναδώ τις φίλες μου, ούτε να ξαναπάω στη θάλασσα. Έχε γεια άδικε σκληρέ κόσμε'. Και κλείνω ραντεβού για την επόμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας λοιπόν, φανταζόμουν την κηδεία μου, αναρωτιόμουν αν η φαμίλια θα σεβόταν την απόφαση μου για αποτέφρωση, αν τελικά το έκαναν πως θα ήταν που θα σκόρπιζαν τις στάκτες μου στις τέσσερις γωνιές της γης, αν θα ερχόταν όλο το συγγενολόι, πως θα ήταν ο επικήδειός μου, τι είδους λουλούδια θα μου έφερναν, τι ρούχα θα φορούσαν οι ξαδέρφες μου... You know τωρά, τα συνηθισμένα πράματα δηλαδή.

Και πηγαίνω χτες στη γιατρό. Thank GOD είναι κοπέλλα. Ούτε να φανταστώ δε μπορώ να έχω male doctor. Μπορεί ο κόσμος να με εκλαμβάνει totally απελευθερωμένη (π.χ. οι συγκάτοικοι μου κάθε φορά που με βλέπουν στη κουζίνα ασουτίωτη με άσπρες φανέλλες, θεόκοντα παντελονάκια και το string να ξεπροβάλει από πάνω - και πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε να πει οτιδήποτε, θέλω να πω ότι it's very important for me to feel like home), αλλά σε ορισμένα πράματα i am soooo prude!

Τρέμω σα φύλο. Μου λέει να καθίσω. Ξεκινά. Δεν έχεις καρκίνο, δεν έχεις χλαμύδια, δεν έχεις κανένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα αλλά... Η αυλαία πέφτει, η σκηνή γεμίζει κατακόκκινα τριαντάφυλλα, τα χειροκροτήματα πέφτουν βροχή... 'You have a common condition for women at your age'. Χάσκω εγώ. Συνεχίζω να χάσκω εγώ.

D = Doctor
M = Me, Marlen, (χάντακας)

D = Do you feel emotionally charged lately?
M = Aha.
D = Do you have often mood swings?
M = Aha.
D = Do you have sexual cravings?
M = You could say that again (και να φαντάζομαι το Κ.Γ. και τις κατηγορίες ότι είμαι σεξομανής).
D = Well, this is common for women, at your age, the childbearing age. I'm gonna write you a prescription bla bla bla.
M = Doctor! Let's rewind here. Am I what? What is this exactly? Is it fixable? (I actually said that, DUH, i know ;p).
D = Relax. It is perfectly normal. You are emotionally and physically ready to have a child. This condition usually occur mostly to women with monogamic relationships bla bla bla.
Μ = (thinking: Excuse us if we have one sexual partner at a time. Next time I'll try to avoid it).

Πάω καταβεβλημένη σπίτι αφού πρώτα περνώ από το φαρμακείο. Ίντα χαττάς σκέφτομαι. Ίντα κακό! Βρέθομαι με τα κορίτσια για sushi at Brunswick Square. Να ακουγε κανείς τη συζήτησή μας θα νόμιζε ότι βρέθηκε σε επεισόδιο του Sex and the City. Ακόμα ένα κλισέ για τη ζωή μου. Sigh!

Το βράδυ είχα τη φαεινή ιδέα να δούμε με τη Monamie το The Wrestler. Που να ομολογήσω την αμαρτία μου καθόλου δε τις πάω τέτοιες ταινίες. Και ναι θα το πω: I thought Million Dollar Baby was such an overestimated movie. Αλλά ο παλαιστής μου άρεσε. Δε ξέρω γιατί... Σινεμά δε θα πήγαινα να το δω. I prefer either horror films or movies like The Watchmen or something like that. Όμως ο Aronofsky έχει ένα τόσο μοναδικό τρόπο να θίγει κοινωνικές καταστάσεις και να προβάλλει φαινόμενα, να ασκεί κριτική αλλά χωρίς να είναι επικριτικός... Δε μπορώ να το εξηγήσω... Η Tomei, ππεεε! Ίντα κορμάρα για 45 χρονών γυναίκα. ΟΥΑΟ! So HoTTT! Bottom Line: It IS a good movie. Έστω και αν στο τέλος η Monamie ολίγον με κοροϊδευε επειδή 'εσυγκινήθηκα', όπως είπε. On the other hand, maybe it was just the medication.

Κανά τέταρτο πριν το τέλος της ταινίας θυμήθηκε να με γυρέψει στο skype ο Κ.Γ., ο οποίος ήταν λιώμα με μαλαματίνα, να με ρωτά για το ραντεβού στο γιατρό σε έτσι κατάσταση, εγώ να είμαι θυμωμένη, η Monamie να ντρέπεται και να κουρνιάζει στα παπλώματα για να μη τη δει και εγώ στο τέλος να ξεφουρνίζω 'Είπε μου η γιατρός ότι έπαθα ένα πράμα επειδή είμαι στην κατάλληλη φάση σωματικά και ψυχολογικά να κάμω παιδί και πρέπει να μου κάνεις παιδί και για αυτό είχα τόσες εντονότατες σεξουαλικές ορέξεις και εσύ με έβγαλες σεξομανή και μου έγραψε μια συνταγή που δε δικαιούμαι να πίνω αλκοόλ και ξέρεις ότι κάθε νύχτα πρέπει να πίνω λίγο κρασί να ηρεμώ, ειδικά τώρα τελευταία και τα έχω πάρει που δεν μπορώ ενώ εσύ είσαι wasted και τώρα χαπποπίνω and you better fix this orelse!'. Αναπνοή.

Ο Κ.Γ. να μη ξέρει να πει, μετά από ένα λεπτό και αφού η μαλαματίνα kicks in he says 'I'll fix it luv, don't worry'. Εγώ: 'Τι θα κανονίσεις? Εννά με αγκαστρώσεις δηλαδή?'. Καμιά απάντηση μέσα στην έρημο.

Εμένα να με πιάνουν οι βίδες μου και να δίνω το τελεσίδικο. 'Κανόνισε! Ή Bull-terrier ή κοπελλούδι. Ό,τι σου βγαίνει πιο φτηνό!'.

Καθόλη τη συζήτηση η Monamie na χασκογελά σα το χάχα και μετά να την ακολουθεί και ο Κ.Γ. Όπως και να'χει, εγώ τη θέση μου την ξεκαθάρισα. Ελπίζω αύριο να μη θυμάται τίποτα από όλα αυτά. Αλλά το θέμα παραμένει. Εγώ πότε θα γίνω μάνα?

11 σχόλια:

Lefty είπε...

!??@!!!!????!
are u over 27?
are you ready to have a child?
are u sure u wanna have a child?
:)

ola tha erthun stin wra tous. filia :)

nic είπε...

axaxaxaxaxa απολαυστικότατο ποστ!

(εν ορμονικό δηλαδή το "θέμα" οξά εν πιο περίπλοκο;)

χάτε, και του χρόνου διπλή!

Leni είπε...

ΧΑΝΕΙΣ!
Τι ξέρουν οι γιατροί τζιαμέ στην Αγγλία; Εν σεξ που θέλεις, όχι κοπελλούδι. Εν πολλά νωρίς για κοπελλούδι!
By the way, αν το'βρεις ποιος άλλος (male) συμφοιτητής εχαρτώθηκε! :Ρ

ρίτσα είπε...

αμαναμου μα σοβαρομιλάς;!

μα τι ακριβώς είναι έχω και εγώ απορία

α έτσι εξηγούνται όλα ωστέ

δηλαδή η λύση είναι ή χάπια ή παιδί; (ta bull terrier εν μου αρεσκου εμένα τζιαι ήδη εδοκίμασα το σσιήλλο)

χμμ what to take what to take ππιλλσ, τσιάλντ ππιλσ τσιάιλντ

Sike είπε...

wtf, me to symbathkio jiolas.
Prwti fora akouw na arrwstoun tzai na theloun farmaka epeidi en "emotionally and physically ready to have a child"!

oute i gourounella en pathainei etsi pramata! ferton nou sou tzi eparton!

p.s. i lektiki epalitheusi einai "ready", an einai dynaton :Z

SKonte είπε...

εχεις δικιο, εν επρεπε να το διαβάσω

Marl3n είπε...

@pantiseis :)

@Lefty,
μα γιατί να είμαι over 27 to have a child? Ότι δεν είμαι έτοιμη (και ίσως δε θα είμαι ποτέ) is an undoubted fact! Αλλα πάλι...

@Neerie,
απ΄ότι έδειξε η νεκροψία είναι κάπως ορμονικό το θέμα με τις κρίσεις. Εγώ το κάνω correlation με το φαινόμενο 'ανεμογκάστρι', που δεν είχα ιδέα τι είναι μέχρι που αναφέρθηκε σε μια σειρά που έβλεπα πέρσι (Γοργόνες).

@Leni my luv,
tell me something new ;p!Τωρά για το s matter, AAYYY!

OMG, ήταν η πρώτη αντίδραση, αλλά μετά που το ξανασκέφτομαι it shouldn't surprise me. Everybody is engaged nowadays (except us ofcourse!). Πέρκει να είναι κανάς Carlton πε μου και δε γλιτώνω την καρδιακή προσβολή μες τη βιβλιοθήκη!

Btw αρέσκει μου που τάχα τα αγόρια έχουν commitment issues. Αφού ΌΛΟΙ σχεδόν οι συμφοιτητές μας εχαρτωθήκαν! GOD! Do they know something we don't?!

@Ritsa mou,
η φιλοσοφία των UK doctors is 'Pills fix everything!'. Τελικά δε μου κακοφάνηκε η φάση, γιατί έχει 3 μέρες που τα παίρνω and I think I've never felt better! I got trasformed from a pessimistic drama queen to an optimistic freak zombie! Οι καημένοι οι συγκάτοικοι με τα constant mood changes μου εφρικάραν. Να μη σου πω θα αναζητήσω και άλλη μια δόση από αυτά τα θαυματουργά χάπια. They work better than booze ;p!

@Sike,
WTF was my initial responce as well. Now I am in heaven. Απ'οτι κατάλαβα είναι ψυχοσωματικό το πρόβλημα. Όμως φαντάζεσαι να μη μου έδινε χάπια. Είχα καταντήσει ανυπόφορη (εεε και ο Κ.Γ. άρχισε να έχει προβλήματα από τον καθημερινό 10λογο...).

@SKonte,
you have been warned! Next time try to follow the warning signs :P

Leni είπε...

Hint: Εν που την επαρχία που εν δυτικά της δικής σου :Ρ

Πρασινη νεραιδα είπε...

θυμηθηκα την πρωτη φορα σε γυναικολογο....μπλιαχχχ!

Αχάπαρη είπε...

bull terrier asizititi marlen mou :) tziai pio anodino tziai pio aneksodo! i giatros sou ti xapia pinnei kai den mas dinei? :P

Marl3n είπε...

@ Πράσινη Νεράιδα,

ναι, φαντάζομαι... Ου Γριστός.


@Αχάπαρη,
yeah, bull-terrier. Τα χάπια δε ξέρω τι ήταν, αλλά ελείψαν και they were great!!!